Fredericianske Mikkel Honoré er debutant i Tour de France, som tilmed køres på dansk grund i de første tre etaper. Honoré er overvældet over opbakningen på de danske landeveje, hvor hans hold, Quick Step Alpha Vinyl, igen vandt lørdag.

Fredag var det Yves Lambert, der sejrede i København, og lørdag var det Fabio Jakobsen, der vandt i Nyborg. De to ryttere har det til fælles, at de begge kører for Quick-Step Alpha Vinyl.

– Det var helt fantastisk. Vi var uheldige med Yves (Lambert, red.), der styrede og kom tilbage, og vi viste, at vi har den hurtigste sprinter i touren i år, så det var supergodt, siger Mikkel Honoré.

Honoré var selv en af de Quick-Step Alpha Vinyl-ryttere, der sad og trak feltet hen over Sjælland inden afslutningen i Nyborg.

– Det var en kæmpe ære. Der var god stemning ude på ruten, fortæller Mikkel Honoré.

Med to sejre ud af to mulige, er målet klart. Det belgiske cykelhold går nu efter et etapehattrick søndag, hvor ruten er fra Vejle til Sønderborg.

– Det går vi efter nu, når vi har vundet de første to, siger Honoré.

Grundet bonussekunder mistede Yves Lambert den gule føretrøje, og det var ikke en del af planen.

– Vi er kede af det, da vi ville beholde den, men det vigtigste er etapen og den vandt vi, fortæller Mikkel Honoré og sætter ord på oplevelsen ude på ruten:

– Det var helt sindssygt. Det er om at nyde hvert øjeblik og det giver ekstra watt i benen med sådan en stemning derude.