På de sociale medier løber der lige nu en historie rundt om, at mange mennesker er døde efter covid-vaccination. Men der er tale om en forkert udlægning og tolkning af tallene.

Siden årsskiftet er 2.423 mennesker døde inden for 30 dage efter 1. vaccine stik, mens 1.992 er døde inden for 30 dage efter 2. vaccine stik. Disse tal er fejlagtigt blevet udlagt som om, at disse mennesker er døde af vaccinen. Men det er ikke korrekt.

Forskellige dødsårsager

Statens Serum Institut kender ikke dødsårsagerne, men da der i langt overvejende grad er tale om gamle mennesker og udsatte borgere, så vil dødsårsagerne givetvis også være de helt normale for grupperne. Det er altså forkert at konkludere at de i alt 4.415 mennesker er døde af vaccinen.

Se de rigtige tal

Uventet død efter vaccination skal naturligvis indberettes som en mulig alvorlig bivirkning, således at Lægemiddelstyrelsen kan vurdere om der er en sammenhæng med vaccination.

Se Lægemiddelstyrelsens samlede oversigt over indrapporterede bivirkninger efter vaccine

Underdødelighed i Danmark

Til sammenligning dør der normalt omkring 22.500 mennesker i Danmark over den samme periode. Lige nu kan vi imidlertid konstatere et meget lavt dødstal i Danmark, så vi reelt er i en situation med underdødelighed.

Det skyldes blandt andet, at den sædvanlige influenzaepidemi er udeblevet som følge af covid-19-restriktionerne og den mindre kontakt mellem mennesker.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer