Fredag kulminerede en uges festivalforberedelser for Børnehuset Savannen på Randalsvej i Fredericia, da der var festival for børn og voksne.

Der var armbånd, teltcamp, snacks, drikkevarer og fest, da børnene slog sig løs til festival i Savannen fredag. Forud er gået måneder med planlægning og samtaler om, hvordan man kunne lave en festival for børnene.

Popcorn og sluschice var et hit hos de små.

– Det startede i maj måned, hvor flere af fra personalet skulle til festival. Vi snakkede med børnene om, hvad en festival er og besluttede os for, at de skulle have noget dansk kultur, og lære, hvad en festival er. Så vi planlagde hurtigt en uge, hvor vi skulle afholde festival, fortæller Natascha Cwiek fra Børnehuset Savennen.

Festival med stort f, var hvad der mødte børnene. Der blev lejet popcornmaskiner, opsat boder og lavet et samarittelt.

– Vi fik hele huset med, og blev enige om vi skulle hører nogle forskellige, om de vil komme og synge, danse eller spille noget musik. Vi skulle lave en teltcamp, hvor vi først væltede et hegn, og hjalp hinanden med at slå telte op. Der skulle lejes candyfloss maskine, slushice og popcornmaskine og vi havde madboder med snackmad. Endelig og mindst lige så vigtigt, skulle vi have et samarittelt, hvis man nu kom til skade, siger Natascha Cwiek, der mødte glade børn og kolleger.

Børnehuset Savannen afholdt festival

– Hele huset var som sagt med på ideen og vi blev enige om det skulle køre over 14 dage, den første uge skulle vi forberede, alle børn fik en t-shirt, som de skulle lave tryk på. Der skulle laves skilte til alle boderne. Vi har lavet fokusord og snakket meget med børnene om, hvad en festival er, herunder hvad laver man på en festival, hvad betyder en bod og så videre, siger Natascha Cwiek, der sammen med kollegaer og børn satte et ugeprogram op, hvor mandegen stod på billetkøb og armbånd, tirsdagen handlede om hvordan og hvorledes skal man være på festivallen. Onsdag skulle teltcampen laves, alle stod klar ved hegnet og vi talt ned fra 5 og væltede det. Så skulle der laves teltlejr. Torsdag og Fredag var der musik, dans og tryllerier på scenen og de forskellige boder havde åbent.

Candyfloss, sang og glæde

Mange har hjulpet til, og det er noget, som børnene virkelig har værdsat.

Børnene byggede teltlejre

– Vi har fået stor hjælp fra forældre, både til boder og optræden. Føtex City havde sponseret en masse lækkerier og pynt, EventC har givet armbånd, LB dans kom og dansede med børnene, et par piger fra 6.juli Garden spillede og Topfun har hjulpet med maskiner til boder, slutter Natascha Cwiek, der sammen med børn og personale kunne tage på en velfortjent weekend efter, at festivalen sluttede fredag.