FC Fredericia var bagud 2-0 i den forlængede spilletid mod 3. divisionsholdet Næsby i Sydbank Pokalens første runde. I det 119. minut udlignede Alexander Jensen til 3-3, og i straffesparkskonkurrencen sikrede fredericianerne sig videre avancement.

FC Fredericia tog tidligt tirsdag aften hul på Sydbank Pokalen. ALPI Arena i Næsby dannede rammen om opgøret, hvor der var tydelige prioriteringer fra FC Fredericia. To spillere fra Fredericia KFUMs Serie 2-hold, der på papiret er FC Fredericias reservehold, var med i truppen. Det drejede sig om angriberen William Tejlgaard, der er direktør Stig Pedersens søn, og den mangeårig Superliga-spiller, Johnny Thomsen, der har droslet ned og spiller i barndomsklubben. Derudover var også U19-spilleren Rickelme Benevides med i truppen, og startede på bænken, mens både Tejlgaard og Thomsen startede inde.

FC Fredericias startopstilling så ud som følger:

Sebastian John

Johnny Thomsen – Jeppe Gertsen – Mikkel Knudsen

Oliver Olsen – Mikkel Basse – Andreas Lausen – Jonathan Kjær

Christian Tue

William Tejlgaard – Samson Iyede

Næsby, der blandt andet har den tidligere FC Fredericia-træner Jan Vingaard i trænerstaben, kom til opgøret med deres nye tilgang Esben Petersen, der senest har spillet i Middelfart, men også har en fortid i FC Fredericia.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det var dog Martin Lund Pedersen, der bød sig til med kampens første afslutning fra Næsby, men John i det fredericianske mål var på plads. I stedet var Tejlgaard tæt på at glide ind i et indlæg fra Iyede, men Fæstningsdrengen manglede en skostørrelse eller to for at ramme bolden, der hvis han havde ramt den, formentlig var gået i mål.

Pokalkampe har sit eget liv, og det var også tilfældet mellem Næsby og Fredericia. Fynboerne var flere gange tæt på at score, og satte Sebastian John under et stort pres. Efter en halv times spil måtte keeperen på arbejde igen, og fem minutter senere var han lige ved at blive overlistet, men bolden blev reddet på stregen og FC Fredericia slap derfor med skrækken.

FC Fredericia havde frem mod pausen et par langskud, der var tæt på at gå ind, og kort inden pausefløjtet gik et skud lige over mål, men ind kom bolden ikke. Derfor var stillingen ved pausen 0-0.

(Foto: Mphoto)

Pausen benyttede FC Fredericia til at skifte tre spillere ud. Cheftræner Michael Hansen gav fyraften til Jeppe Gertsen, Mikkel Knudsen og Christian Tue ud. Ind i stedet kom Erik Nissen, Christian Ege og Valance Nambishi, og det lignede en tydelig disponering af FC Fredericia, der ikke har en bred trup, og derfor forsøgte at dosere kræfterne i en midtuge kamp.

Der skete ikke det store i anden halvlegs indledning. FC Fredericia havde bolden en del, og havde flere dødbolde, men det blev ikke rigtigt farligt. I stedet blev det fyraften til Oliver Olsen efter en times spil, og det lignede igen en klar slagplan, der blev fulgt. Olsen har været ramt af to alvorlige korsbåndsskader i FC Midtjylland, og han er derfor først blevet klar her i sommeren 2021. Olsen blev erstattet af Alexander Jensen, der lagde sig direkte ind på pladsen som højre wing.

Efter 66 minutter fik FC Fredericia chancen for at komme i front. Der blev dømt frispark på kanten af feltet. Forsøget ramte muren, men bolden røg ind i feltet og det gav flere løse chancer, men ind kom bolden ikke før, at der blev vinket offside i en efterfølgende situation.

Med 20 minutter tilbage af opgøret blev det fyraften til Samson Iyede, der i sæsonens to første kampe i 1. division, havde scoret tre mål, men stimen fortsatte ikke. Han gik fra banen uden at score, og blev afløst af Mathias Kristensen.

(Foto: Mphoto)

Som kampen skred frem sad FC Fredericia mere og mere på begivenhederne, Det var specielt Nambishi, der gjorde en forskel på midtbanen, og det kastede en stor chance af sig med otte minutter igen. William Tejlgaard blev spillet fri foran kassen efter et indlæg, men angriberen afsluttede lige på Næsbys keeper, Rasmus Lund.

FC Fredericia pressede på slutningen af kampen, mens Næsby lurede på kontra. Men det lykkedes ikke holdene at score, og derfor skulle de to hold ud i forlænget spilletid, og så kom der ellers gang i målscoringen. En Næsby-spiller slap igennem, og Sebastian John gik ud af målet og smed sig ned og ramte bolde, men han ramte også en af hjemmeholdets spillere og begik straffespark. Mads Aasgaard blev sat til at sparke og han udplacerede John og bragte Næsby foran.

Efterfølgende pressede FC Fredericia gevaldigt på, og udligningen var lige ved at komme efter et hjørnespark, men Næsbys keeper reddede det nærgående forsøg. I stedet for at presse yderligere fik Næsby pludselig momentum, men i første omgang var Sebastian John på plads og reddede forsøgene, men efter 102 minutter fik Alexander Monberg banket bolden i kassen til 2-0.

Bedst som det lignede, at FC Fredericia var på vej ud af pokalen, så kom der ny spænding. Ud af ingenting fik Andreas Lausen bolden og fik den i mål til 2-1, og så var der lagt op til et spændende sidste kvarter.

(Foto: Mphoto)

Til de sidste 15 minutter skiftede FC Fredericia ud og satsede hele butikken. Ud gik Nambishi og ind kom U19-spilleren Benevides. Det var dog ikke den unge spiller, der stjal fokus. Det var i stedet Erik Nissen, der fik bolden i kassen, og så skulle man tro, at det var det, men Næsby ville mere. Med fem minutter igen fik Mads Aasgaard bolden i mål til 3-2 efter, at Næsby forinden havde haft chancen for at score flere gange.

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Det lignede, at FC Fredericia var på vej ud af pokalmørket, men så blev der peget på straffesparkspletten fra dommer Mads Kristoffersen, og Alexander Jensen holdt hovedet koldt og udlignede til 3-3, og dermed skulle det afgøres efter straffesparkskonkurrence. 

Straffesparkskonkurrencen startede dramatisk. Alexander Jensen lagde ud med at sparke, men brændte. Der blev dog dømt omspark, og efterfølgende scorede han sikkert, og det samme var tilfældet for Mathias Kristensen, Andreas Lausen, Erik Nissen og Christian Ege Nielsen, og på det allersidste spark reddede Sebastian John Næsbys forsøg, og dermed er FC Fredericia videre i pokalturneringen.