FC Fredericia indtager efter tre kampe fjerdepladsen i NordicBet Ligaen, og i dag møder de et andet hold, der er kommet godt fra start i form af Hvidovre.

Det er altid svært at vide, hvor de forskellige hold står efter en sommerpause. Det er de fleste 1. divisions hold lod, at de skal skifte en del ud i truppen i sommerens transfervindue, da de bedste spillere er attraktive for hold på højere niveau.

I FC Fredericias tilfælde har det forholdt sig på en anden måde, da klubben har lejet spillere i FC Midtjylland, og to af profilerne fra sidste sæson, Raphael Onyedika og Elias Olafsson, er væk, da det er kapaciteter, som de skal bruge i FC Midtjylland.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Samtidig er flere bærende kræfter på centrale positioner blevet skiftet ud ved kontraktudløb. Andreas Oggesen, Dennis Høegh, Mathias Gertsen og Mathias Johannsen er alle væk, og det gør, at FC Fredericia står med en trup, hvor der ikke er stor kontinuitet, hvilket kunne have betydet, at der ville komme uventede pointtab i starten.

Et sådan et kom mod oprykkerne Nykøbing på udebane, hvor det blev til uafgjort, men til gengæld er det blevet til sikre sejre mod Hobro og Jammerbugt, hvor der var opløftende takter at spore. Nullet blev holdt i begge de to opgør på trods af, at der skal skabes nye relationer med den nye forsvarsstyrmand Jeppe Gertsen, de øvrige forsvarsspillere og målmand Alexander Nybo.

Den centrale akse på midtbanen er også ny. Valance Nambishi, Mathias Kristensen og Andreas Lausen har været de mest benyttede spillere der, og de er blevet suppleret af Christian Tue, som var der i sidste sæson, men allerede tidligt er det faldet i hak, og selvom der er fejl hist og her, har det set opløftende ud.

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Aftenens modstander fra Hvidovre lukrerer på deres geografiske placering, som gør, at de kan tiltrække spillere, der gerne vil bo i hovedstadsområdet. Det er blandt andet tilfældet for Martin Spelmann, der er kommet til klubben, og læg der til spillere som Kim Aabech og Daniel Stenderup, der begge har erfaring fra en højere hylde, har du et slagkraftigt 1. divisionsmandskab. Det kom blandt andet til udtryk mod Fremad Amager, som de udklasserede med 3-0, og i kampen forinden lukkede de på, at HB Køge fik et rødt kort besejrede dem med 3-0. Til gengæld blev et lidt skuffende til 1-1 mod Jammerbugt i sæsonpremieren og det gør, at Hvidovre er noteret for syv point ligesom det er tilfældet for FC Fredericia.