En række store energivirksomheder og kommuner i området har en målsætning om at gøre Trekantområdet til Nordeuropas fyrtårn for produktion af grønne brændstoffer i løbet af de kommende fem år. Projekterne vil Europaparlamentarikeren Asger Christensen tage med til Bruxelles, så de kan blive støttet i den grønne omstilling, hvor power-to-x er blandt mulighederne.

For nylig besøgte Asger Christensen, der er medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, Trekantområdetsvarmeforsyningsselskaber, TVIS. Her hørte han om lokale, teknologiske løsninger på europæiske klimaudfordringer iselskab af Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V). Formanden for TVIS, Lars Schmidt, deltog og præsenterede virksomhedens grønne løsninger.

For EU-politikeren er det vigtigt at sætte et dansk aftryk på sit arbejde i parlamentet og inddrage lokale virksomheder:

-Det betyder meget for mig at komme ud i det lokale erhvervsliv og få input til mit arbejde. Vores beslutninger i EU skal gavne borgere i hele Danmark. Også de lokale i Trekantområdet.

En række store energivirksomheder og kommuner i området har en målsætning om at gøre Trekantområdet til Nordeuropas fyrtårn for produktion af grønne brændstoffer i løbet af de kommende fem år. Netop den grønne dagsorden beskæftiger Asger Christensen sig med i EU:

-Teknologien skal spille en central rolle i den grønne omstilling. Det arbejder jeg for i Europa-Parlamentet. Derforer det fantastisk at se, hvordan der samarbejdes i Trekantsområdet om teknologiske løsninger, der kan omdanne overskudsvarme til grøn brint.

Det er teknologien Power-to-X, som kan omdanne grøn strøm til grøn brint og grønne brændstoffer.

-Vi bør tage alle midler i brug for at nå klimaambitionerne. I dag har jeg set interessante bud på, hvordan vi sikrer, at fremtidens transport er grønnere, fortæller Asger Christensen og fortsætter:

-På sigt kan det grønne brændstof drive tung transport. Det er et arbejde, som jeg mener, EU bør give økonomisk støtte til.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
07:14 - 14. maj 2021 07:14

EU er ikke løsningen på noget, men et problem på alt, for hele CO2 årsagen er befolkningstilvæksten, og så længe man ikke vil gøre noget ved det i de fattige lande, så nytter intet. Det bliver de rige lande, som hele tiden skal hjælpe, så vi alle bliver fattigere, for danske virksomheder flytter til de lande, hvor man gerne må svine noget mere, og vi kan få lov til at betale for det uden at få nogen gevinst. Det er ganske enkelt Kejserens nye klæder.

Poul Rand, borgerlig debattør
Poul Rand, borgerlig debattør
07:16 - 14. maj 2021 07:16

Som borgerlig fornøjes man over de muligheder det giver når Fredericia bliver en del af det grønne selskab. Hvis planlægning og sikkerhed prioriteres rigtigt er fremtidens miljø arbejdspladser her. Det undre at flere af Fredericias borgerlige byrødder har talt projektet ned ?