Det har vist sig, at Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, har siddet varetægtsfængslet siden den 9. december 2021.

TV 2 skriver, at Findsen er sigtet for at have lækket hemmelige og højt klassificerede oplysninger, der kan skade Danmarks sikkerhed eller forhold til fremmede magter.

København Byret har mandag ophævet navneforbuddet i sagen om anholdelser og hjemsendte efterretningschefer, der frem til nu, er blevet behandlet under stor hemmelighed.

Lars Findsen har været fritaget for tjeneste siden august 2020, hvor forsvarsminister Trine Bramsen (A) tog konsekvensen af, at en eller flere whistleblowere offentlig kritiserede, at Forsvarets Efterretningstjeneste uberettiget skulle have spioneret mod danske statsborgere. Foruden Finsen er også to andre ledende medlemmer af Forsvarets Efterretningstjeneste blevet fritaget for tjeneste.

Den 9. december 2021 var Lars Findsen fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København, udsendte Politiets Efterretningstjeneste en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at fire nuværende eller tidligere medarbejder i Forsvarets Efterretningstjeneste og Politiets Efterretningstjeneste blev anholdt den 8. december, vor de var sigtet for blandt at have lækket oplysninger fra efterretningstjenesten. 

I grundlovsforhøret blev to varetægtsfængslet og én løsladt, og politiet løslod selv den ene efter otte dage, mens Lars Findsen lod sig varetægtsfængsle frem til den 10. januar.