Der var drama for alle pengene i håndboldligaen, da det denne eftermiddag skulle afgøres, hvem der skulle rykke ud af den bedste danske liga. I Kolding var det en direkte nedrykningsduel mellem to storhold; KIF Kolding og TTH Holstebro, og her blev det tæt.

Imens KIF Kolding havde besøg af TTH Holstebro, spillede TMS Ringsted hjemme mod førerholdet GOG. Førerholdet havde valgt at spare en række spillere, hvilket fik flere eksperter til at udtale en mindre kritik af fynboerne før kampen, og det blev da også tæt i Ringsted, hvor TMS Ringsted fik indhentet GOG med 15 minutter igen.

I Nordsjælland var Mors/Thy på besøg, og her kunne Nordsjælland, hvor den tidligere Fredericia-spiller, Jimmi Andersen står i målet, også risikere at rykke ud, hvis det hele flaskede sig forkert.

Undervejs skiftede livestillingen flere gange. Kolding var ude, så var Ringsted ude, og så var Kolding bagud til TTH Holstebro, hvilket sendte Kolding direkte ud, og så blev det tæt igen. Nervepirrende var det, da de to hold med otte minutter igen var helt lige.

Der var fuld af håndboldglade tilskuere på lægterne til alle kampe, da det hele skulle afgøres. I Nordsjælland fik hjemme holdet opbygget en to-måls-føring, og dermed kunne de selv styre ligastatussen i mål. Imens det gik godt for Nordsjælland trak GOG fra i Ringsted, da de bragte sig foran med tre mål. Derfor skulle TMS Ringsted have hjælp fra TTH Holstebro.

Nordsjælland vandt 28-27 og Mors/Thy, og kun dermed som første hold denne eftermiddag skrive sig fri af den direkte nedrykning. Nu venter kvalifikationsspillet for nordsjællænderne.

Med fire minutter igen stod der 26-26 i Kolding, hvor der blev kæmpet om alle bolde, og intet var givet. Så scorede Kolding, så reducerede TTH Holstebro, så kunne Holstebro bringe sig foran, men så brændte de, og så scorede Kolding. Det var et vaskeægte drama.

Med tre minutter igen reducerede Holstebro til 27-27, men så satte Chris Jørgensen turbo på og gjorde det til 28-27, og da Tim Winkler reddede med under halvandet minut igen, så det lyst ud i Kolding. Men nej, kampen skulle ikke lukkes endnu. Kolding var helt fri, men satte bolden på stolpen, og TTH kunne udligne igen med et minut igen. I Ringsted løg GOG med en et-måls-sejr, og derfor stod de grønblusede Ringsted-spillere og så kampen på telefoner i hallen, da TTH reducerede med 40 sekunder igen.

Med 21 sekunder tog KIF Kolding timeout. Hjemmeholdet skulle score for at sikre sig chancen for ikke at rykke direkte ud. Alle tilskuere stod op, der blev bidt negle og pustet ud, under timeouten. Kolding brændte først efter et længere opstil, der endte med et vip og en afslutning, der blev reddet, men bolden røg ud til indskast, som Kolding hurtigt fik afsluttede, da bolden blev smadret i mål med fire sekunder igen. TTH Holstebro forsøgte at komme hurtigt frem, men bolden gik over mål.