Dansk Folkepartis folketingskandidater, Susanne Eilersen og Lasse Holmquist, var begge synlige i bybilledet i Fredericia, da der lørdag klokken 12:00 blev startet opsætning af valgplakaterne.

Susanne Eilersen har igennem mange år været en del af politik. Hun har siddet i Fredericia Byråd siden 2010, og fra 2014-15 var hun regionsrådsmedlem i Region Syddanmark, og herefter var hun medlem af folketinget frem til valget i 2019, hvor hun ikke fik genvalgt. Efter den seneste tids uro i Dansk Folkeparti, hvor Kristian Thulesen Dahl trådte ud af Folketinget, kom Eilersen ind som suppleant. 

Hun ved derfor, hvad det vil sige at være en del af det politiske game, og melder også klar til kamp, og ved hvilke knapper, som der skal trykkes på, når der skal sættes valgplakater op. Hun har selv valgt at være til stede i Fredericia, mens hun har mobiliseret frivillige kræfter i andre byer.

– Mine sønner tager blandt andet til Esbjerg og sætter plakater op der, siger hun.

Palle Dahl gav også en hånd med. Foto: AVISEN

I Fredericia var den lokale forening stærkt repræsenteret. Byrådsmedlem Palle Dahl stod ved Dansk Folkepartis telt sammen med blandt andet lokalformand Bente Rasmussen, og som Bente konstaterede.

– Selvfølgelig har Susanne en tang. Hun er rutineret, sagde hun, da Palle spurgte efter en.

For Lasse Holmquists vedkommende er han forholdsvis ny i det politiske game. Han stillede op til kommunalvalget i 2021, og siden blev han valgt til Dansk Folkepartis lokale kandidat i Fredericia, hvor han skal tale DF’s sag i lokalområdet i valgkampen, hvor Susanne Eilersens geografiske område vil være med spredt ud, da hun er Dansk Folkepartis spidskandidat i Varde-kredsen.