Førhen så man i høj grad, at den personlige pleje var målrettet de danske kvinder, men i større grad har dette ændret sig til også at være målrettet de danske mænd. I dag er kosmetik og almindelige plejeprodukter for alle, der ønsker at vedligeholde udseendet, og som går op i pleje, krop og sind på daglig basis.

I denne artikel skal vi se nærmere på, hvorfor det lige netop er produkter, der lover velvære og skønhed, der topper listerne over ting, som danskerne ønsker at investere lidt flere penge i.

Et marked i rivende udvikling

Som nævnt, så er markedet for produkter, der henvender sig til den personlige pleje og velvære et af dem, der har oplevet størst fremgang de senere år. Der er med andre ord større bevidsthed om, hvordan man passer på sig selv blandt danskerne, og af denne grund ser vi altså denne stigende popularitet. Tager man en tur i et stormagasin, vil man også se, at hylderne efterhånden bugner med produkter, der angiveligt skulle være med til at give kunderne ungdommen og den indre glød tilbage.

Denne øgede bevidsthed kommer dog ikke som en overraskelse. I de senere år er vi på globalt plan i højere grad blevet eksponeret for skønhedstips og gode råd omkring personligt velvære via sociale medier, blogs og YouTube-videoer. Således har hele verdenen nu muligheden for at dele ud af gode råd, tips og tricks, og herhjemme i de danske butikker ser vi en klar indflydelse fra mange forskellige verdensdele i kosmetikafdelingerne.

Personlig pleje er for alle

Førhen var det hovedsageligt det kvindelige segment, der blev tilbudt kosmetiske produkter og cremer, der skulle forynge huden.

I dag ser vi dog tendenser på, at denne kendsgerning er ved at ændre sig til, at det i dag i lige så høj grad er mænd, der bliver budt velkommen i denne verden af skønhed og personlig pleje. Dette gælder både i butikkerne, hvor flere forskellige slags cremer og fabrikanter er målrettet de danske mænd, men det gælder også i høj grad på de danske blogs og sociale medier.

På stunning.dk kan du for eksempel finde mange gode og informative indlæg, der netop handler om, hvordan vi inkorporerer velvære i vores dagligdag. Denne blog er ikke kun tiltænkt de kvindelige læsere, men indbyder også i høj grad mændene til at læse med og lære mere om, hvordan man på daglig basis opnår en god rutine, hvor man for alvor får plejet både krop og sjæl. Stunning har blandt andet. skrevet og udgivet guides om skægtrimmere og eltandbørster.

Skal man komme med en forudsigelse for fremtiden, ser det ud til, at denne skønhedstendens, der i øjeblikket er i rivende udvikling, vil fortsætte i samme retning. Med tiden vil den højst sandsynligt inkorporere flere skønhedstraditioner fra forskellige verdensdele og således få en endnu større og vigtig plads på globalt plan.