Kandidaterne fra Dansk Folkeparti havde sat telt op, og Inger Nielsen havde lavet kaffe til fredericianerne, da man lørdag formiddag var på gaden for at præsentere partiets politik frem mod kommunalvalget i november måned.

På trods af at vejret i maj ikke har været specielt varmt, var det en flok glade byrådskandidater, der mødte op for at møde vælgerne. Efter en turbelent tid for politikerne i Fredericia, lægger Susanne Eilersen, spidskandidat for Dansk Folkeparti, ikke skjul på at hun glæder sig til valgkampen:

– Det er en af demokratiets bedste sider, at vi kan få lov til at vælge, hvem vi gerne vil have til at bestemme. Så vi er glade for at kunne fortælle vælgerne om, hvad vi har på hjertet, fortæller Susanne Eilersen.

Kandidaterne var enige om at de godt kunne have ønsket sig lidt mere varme, men omvendt var den varme kaffe også god at dele ud til de forbipasserende, der var strømmet til centrum denne lørdag. Da Dansk Folkeparti havde stillet op for enden af rådhuspladsen, kunne Inger Nielsen også stille sig op til støtte for en af hendes mærkesager ved siden af, nemlig undersøgelsen af Familieafdelingen i Fredericia Kommune.

– Jeg har skam lavet kaffen, og folk synes den er god, smilede Inger Nielsen. Men ikke alt var kaffe og hygge. Der var også plads til at tale om demonstrationen, der fandt sted samtidig på rådhuspladsen i Fredericia.

– Samtidig med, at vi står her, finder en lille demonstration sted med Jo Knudsen bag. Hun har modigt stillet sig op og fortalt om sine oplevelser med familieafdelingen, men hun taler på manges vegne, idet de færreste tør stille sig åbent frem. Hvad er det for en kultur, der er årsag til at man skræmmer forældre, der faktisk henvender sig for at få hjælp, lød det fra Inger Nielsen.

Også formanden for den lokale afdeling af Dansk Folkeparti, Bente Rasmussen, var i godt humør. Selvom det ikke regnede, var der god tid til at møde vælgerne. Kandidaterne til valget i 2021 er Susanne Eilersen, Lasse Holmqvist, Bente Rasmussen, Inger Nielsen, Palle Dahl og Charlotte Møller-Madsen.

-Jeg synes, at det er dejligt at møde vælgerne med et smil på gaden, og vise dem, at DF er her i byen. Vi er stolte af det, DF har gennemført. Vi vil byen det godt, og holdet vi stiller til valget er stærkt, for vi har styrker som supplerer hinanden, sagde Charlotte Møller-Madsen. Lasse Holmqvist havde også et budskab til vælgerne:

-Fredericia skal forandres nu. Borgernes penge administreres i den grad forkert, sagde han, imens Bente Tarp ville have mere fokus på ældreområdet:

– I øjeblikket er jeg under uddannelse til SOSU, og kommer til daglig ud til mange ældre. Derfor mener jeg, at der skal kigges på kvaliteten af den rengøring som borgerne får udført, sagde hun.

– DF ser alvorligt på den politiske situation i Fredericia. Borgerne skal kunne stole på lokale politikere. I DF er vi enige om lokalpolitikken. Ung som gammel, vi står sammen. DF ønsker demokrati på beslutninger i byrådet, et parti skal ikke være enerådig. Byens borgere har set, hvad der kan ske, hvis magten bliver for stor, mener Palle Dahl, imens partiets spidskandidat, Susanne Eilersen var tilfreds med dagens arrangement i byen.

– I dag er der kun et halvt år til kommunalvalget, og derfor mente vi i Dansk Folkepartis kandidatgruppen, at det var en god anledning til at komme på gaden for at møde vores vælgere. Og efter en lang tid med Corona og nedlukning, var det en forløsning edelig at kunne møde borgerne til en snak og en kop kaffe. Vi blev mødt med smil og hilsner, så jeg er sikker på at borgerne også syntes det er dejligt at vi igen må mødes, det trænger vi alle til, sagde Susanne Eilersen og sluttede:

– Dagen i dag var ikke de store politiske budskabers dag, de skal nok komme senere. Men nærmere en dag, hvor vi ville møde fredericianer og høre, hvad de havde på hjertet. Selvom den politiske vinter i Fredericia har været lang og turbulent og rigtig ærgerlig for vores by, var det kun smil, rosende ord og gode samtaler der mødte os på en dejlig, men kold lørdag i maj.

I forrige uge indgik Dansk Folkeparti i et nyt stort valgforbund i Fredericia, der også tæller Venstre, Det konservative Folkeparti, KD, Den Demokratiske Borgerliste.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Poul Rand
Poul Rand
09:04 - 16. maj 2021 09:04

Kaffen var faktisk rigtig god og det var snakken med de politiske “modstandere” også. Tak for snakken.