Lørdag blev der i Auckland, New Zealand trukket lod til kvinde-VM 2023 i Australien og New Zealand, der bliver det største verdensmesterskab i fodbold for kvinder nogensinde.

For første gang i 16 år var Danmark med i bowlen og placeret i tredje seedningslag. Efter lodtrækningen står det klart, at Danmarks modstandere i VM’s gruppe D bliver England, Kina samt enten Chile, Haiti eller Senegal, der spiller om VM-pladsen i Danmarks gruppe i slutningen af februar 2023.

Landstræner Lars Søndergaard vurderer lodtrækningen som spændende med fine chancer for at spille med om en plads i 1/8-delsfinalerne:

– Generelt er det en god lodtrækning. Niveauet og kvaliteten i kvindefodbolden har aldrig været højere, og til et VM er modstanden fra øverste hylde. Vi undgår at havne i en dynamit-pulje som til EM sidste år, og det er vi glade for, da det giver os fornuftige muligheder for avancement. Vi glæder os helt vildt til vores første VM-deltagelse i 16 år, siger Lars Søndergaard.

Danmark spiller sin første kamp mod Kina den 22. juli i Perth.

Danmark kvalificerer sig til kvartfinalen, hvis de slutter som et af de to bedste hold i gruppen. Når Danmarks gruppekampe med præcise kamptidspunkter ligger fast, vil dette blive offentliggjort på dbu.dk og Kvindelandsholdets sociale medier.

VM-slutrunden afvikles fra den 20. juli til 20. august 2023