Tirsdag morgen genåbner de 100 p-pladser i Borchs Gård i Kolding midtby efter en omfattende renovering.

Den seneste uge har asfalten fået den sidste finish, og det meste af pladsen er blevet stribet op, så det er tydeligt, hvor man kan parkere.

”Regnen har drillet os, så der resterer stadig nogle småopgaver, ligesom vi mangler at få de sidste skilte sat op. Men vi åbner som lovet for p-pladsen tirsdag morgen, og så får vi løst de sidste småting i løbet af ugen,” fortæller vejingeniør Erik Lønborg Birkelund, Kolding Kommune.

Betalingsparkering

Under renoveringen har der været tre timers gratis parkering i de perioder, hvor Borchs Gård har været helt eller delvist åben for parkering. Nu skal man igen – som tidligere – betale for at parkere på den centrale p-plads på hverdage kl. 08-18 og lørdag kl. 08-14.

”Vi kan risikere, at p-automaterne først er oppe at køre onsdag morgen. I givet fald sætter vi skilte op tirsdag ved automaterne, hvor det tydeligt fremgår, at man fortsat kan parkere gratis i tre timer i Borchs Gård, indtil p-automaterne igen er i funktion,” oplyser Erik Lønborg Birkelund.

Hvis du vil undgå at betale for parkeringen, så husk at det er gratis at parkere på langt de fleste kommunale p-pladser i Kolding midtby. På den mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk kan du se, hvor de enkelte p-pladser ligger, hvilke regler der gælder for dem, og – for de fleste pladsers vedkommende – om der er ledige pladser lige nu.

Flere handicappladser

Hvor der tidligere var to handicappladser i Borchs Gård, er der nu seks. Pladserne er placeret forskellige steder i periferien af gården, så det bliver lettere for borgere i handicapbil at parkere nær den del af gågaden, hvor de har et ærinde.

Som noget nyt er der også fem pladser med ladestandere til elbiler.

Nye toiletter på vej

Selv om p-pladserne nu er færdige, så er den omfattende renovering af Borchs Gård ikke helt afsluttet endnu. I smøgen mellem Borchs Gård og Helligkorsgade indrettes nye offentlige toiletter i bygningen, som tidligere har huset en skrædderforretning. I alt kommer der tre nye toiletter, som alle er handicapegnede. Indtil de står færdige i midten af september, er der opstillet en mobil toiletvogn ved smøgen mellem Borchs Gård og Akseltorv.

I periferien af Borchs Gård bliver der også opstillet åbne skure og diskrete afskærmninger til forskellige typer af affald. Og endelig skal der plantes træer som f.eks. hæg, tjørn, bærmispel, paradisæble, sydbøg, spidsløn og gråpopler i en rand rundt om pladsen. For at sikre træerne de bedste vækstbetingelser plantes de først i de sene efterårsmåneder.