Solid vækst og behov for nye rammer er blandt årsagerne til, at Baron A/S flytter til Fredericia. Vellykkede strategier og dedikerede medarbejdere har gjort det muligt. Nordre Kobbelvej i Fredericia, der senest husede LOGSTOR, bliver nyt domicil for Baron A/S

CEO og medejer Carsten Filsø er stolt over virksomhedens udvikling. Omsætningen er mere end fordoblet siden 2016, og den vækst sender nu virksomheden på en ny rejse. 1. december skifter Baron domicilet i Børkop ud med Fredericia.

»Vi har været inde i en meget positiv udvikling de senere år. Jeg kom selv med i virksomheden, da jeg arbejdede med en anden virksomhed i Vejle. Vi havde gang i en større turnaround og rekonstruktion. I den forbindelse forhørte jeg mig om virksomheder, der var til salg. Baron A/S var til salg og sammen med kapitalfonden VækstInvest blev vi medejere,« fortæller Carsten Filsø indledningsvist. Han er selv uddannet bankmand, men det er arbejdet med virksomhedsstrategi, udvikling og turnarounds, der har været hans inspirationskilde og arbejdsfokus i mange år.

»Jeg blev direktør og købte samtidig aktier i virksomheden. Vi gik straks i gang med at arbejde med virksomhedens strukturer, strategier og produkter. Vi var og er ekstremt målrettede. Vi lavede planer for alt og i dag arbejder vi med en klar strategi om at produktudvikle med fokus på vores kunders ROI-model, så de både tjener penge på at skifte til vores produkter i almindelighed, men i særdeleshed fokuserer på sublim ergonomi, et godt arbejdsmiljø og en optimering i byggeprocesserne.«

Flere af Barons produkter gør det nemmere og bedre at arbejde i eksempelvis entreprenørbranchen, som murer, tagdækker og så videre. Det har kunderne taget godt imod.

»Det er gået ganske godt. Vi har øget omsætningen 2,5 gange. Baron A/S er i dag repræsenteret i 39 lande mod 29 lande i 2016. Når du spørger til årsagen, så må jeg være ærlig og sige, at byggeriet i Europa har gjort det godt, men vores vækst er også kommet fordi, vi har lyttet til markedet, og foretaget de investeringer, der gør en forskel for vores virksomhed og vores kunder. Vi er derfor blevet meget interessante på mange parametre. Da vores distributør i England ville gå på pension, købte vi den virksomhed, og åbnede et salgskontor. Det var en god beslutning, så man kan sige, at vi handler, når vi skal, men vi arbejder også med at produktudvikle og styre Baron derhen, hvor værdien i virksomheden vokser,« fortæller Carsten Filsø.

I 2016 var der seks medarbejdere hos Baron. I dag er tallet 19. Hvordan er det gået til? 

»Vi er en innovativ udbyder til byggeriet, hvis vi bare lavede kopier og gjorde som alle de andre, og i øvrigt bare konkurrerede på prisen alene, så ville vi tabe. Vi har derimod set på, hvordan vi laver noget, der gør det bedre, men i sidste ende enklere, lettere og klogere. Se lige vores produktkatalog her,« siger Carsten og viser det frem inden han uddyber:

»Tager du vores transportbåndsløsning, så kan vores bånd meget mere, fordi vi har udfordret det normale og tænkt anderledes. I mange år var det bare et bånd, der kørte en vej, men i dag kan man styre båndet ned i mindste detalje, samtidig med, at båndet kan løbe begge veje. Vores specielle styring gør kort sagt, at det kan køre i begge retninger, dertil kan man justere hastigheden og koble flere bånd på, som tilmed også kan styres individuelt. Det giver muligheder og er meget populært hos vores kunder. Ser du på en storby som London, hvor man i stor stil graver kældre ud for at kunne bo i den, løber 5-7 bånd måske i forlængelse af hinanden. Tidligere skulle man have alle bånd op, når man var færdig med at hejse sand, jord og så videre op. I dag kan man på en knap dreje knappen og så kører de produkter, man skal bruge den anden vej. Det giver stor værdi og sparer vores kunder for meget tid.«

Er det i jeres DNA at tænke sådan?

»Det er en del af vores tankegang, og det giver en stor værdi i byggebranchen. Derfor kigger mange af vores kolleger også på os, når vi er på messer. Det tager jeg som en cadeau. Vi er også blevet tildelt 100.000 euro i et projekt sammen med RealDania, hvor vi netop arbejder med optimering i byggeriet. Alle vores transportbånd generer data, og de data kan vi bruge, så vi sikrer, at alt kører som det skal, hvornår et bånd skal skiftes, til service og så videre, i stedet for at det går i stykker, og vores kunderne mister tid. Vi kan lynhurtigt stille diagnosen, hvilket giver værdi. Det er med til at optimere byggeriet, nedbringe nedetid og dermed gøre byggeriet mere bæredygtigt,« siger Filsø.

Væksten har bragt Baron til et nyt kapital. Carsten Filsø viser rundt i virksomheden, hvor næsten alt er besat, maskiner er stablet og skurvogne er lejet ind som mødelokaler.

»Vi så på mulighederne, og faldt over rammerne på Nordre Kobbelvej i Fredericia. Det kunne det, vi skal bruge nu. Samtidig havde vi en god dialog med Business Fredericia, som hurtigt gæstede os i Børkop. Vi kommer fra en god erhvervsservice i Vejle, så derfor var det rart, at vi mødte det samme i Fredericia,« fortæller Carsten Filsø og fortsætter:

»Vores kommende lokaler på Nordre Kobbelvej er kun otte minutter fra vores nuværende domicil, så det bliver let. Det er samtidig rammer, vi kan vokse yderligere i. Endelig bor flere af vores medarbejdere i Fredericia og Middelfart, så det bliver også endnu lettere for dem. Det er win-win.«

Hvordan ser I fremtiden?

»Fremtiden bringer helt sikkert mange spændende aspekter for os, og vi er meget optimistiske. Udviklingen de senere år har været god. Jeg ser helt klart, at vi konsoliderer os på de markeder, vi allerede er på, samtidig med, at vi vækster dem så optimalt som muligt,« siger direktøren.

Blandt ejerne er også en kapitalfond – er målet at blive solgt?

»Ja, det er det. Det lægger vi heller ikke skjul på. Det gælder også, når jeg ansætter. Jeg fortæller altid, at vi arbejder for at gøre virksomheden ekstra god «

Fremtiden bringer helt sikkert spændende aspekter og vi er meget optimistiske. 

Nu er der en kapitalfond som ejer, skal I sælges? 

»Jeg lægger ikke skjul på, at vi arbejder for at gøre virksomheden god og klar til salg. Men hvornår det bliver er svært at svare på. Normalt arbejder mange kapitalfonde med hurtige salg, sådan er det ikke mere. Vi arbejder efter at udvikle virksomheden via organisk vækst, og det ser godt ud, men jeg fortæller alle medarbejdere, når de ansættes om ejerforhold og tanken med ejerskabet. VækstInvest er dog ikke som andre kapitalfonde. Det skal ikke nødvendigvis gå meget stærkt med salg, og der er plads til organisk vækst og udvikling. Vi ved dog, at vi kan blive solgt, og kører videre med den plan, vi har lagt. Men vi kan også ende et andet sted i verden. Sådan er gamet. Lige nu flytter vi til Fredericia,«slutter CEO Carsten Filsø.

SmartMover løser de svære opgaver. Denne er til murere.

Om Baron A/S

Baron A/S blev grundlagt i 2006, da Anker Kjærsgaard og Rune Harbo samlede firmaerne Baron og AK Produkter i et selskab. Baron A/S har siden starten i 2006 haft en flot udvikling med gode årlige vækstrater. I samarbejde med selskabets professionelle brugere udvikler man løbende produkter, og firmaets høje serviceniveau har bevist sit værd for kunderne. Baron holder stor fokus på arbejdssikkerhed og ergonomi.

I 2016 blev ejerkredsen udvidet med VækstInvest og Carsten Filsø. Rune Harbo fortsatte som medejer. Den nye ejerkreds vil fortsætte den markeds- og brugerdrevne produktudvikling og forstærke fokus på områderne kvalitet og funktionalitet. Dette skal være med til at bygge videre på den hidtil flotte udvikling både i Danmark og på eksport-markederne. I 2018 blev virksomhedsnavnet ændret fra B+A A/S til Baron A/S.

SmartMover til tagdækkere
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Poul B Jakobsen
Poul B Jakobsen
2 måneder siden

Velkommen til Fredericia et aktivt erhvervsliv og med en super aktiv erhvervs service udført af hele holdet i Business Fredericia