For Kasper Asgreens vedkommende blev det ikke den drømme enkelstart, som han havde sat næsen op efter. Det satte et styrt for et par uger siden en stopper for, men det fjerner ikke glæden ved at have kørt første etape af Tour de France i Danmarks hovedstad.

Ligemeget hvor man befandt sig i København var der cykelkfans fredag. Lige fra tidlig morgen til starten gik klokken 16:00 var der en forventningsglæde, som blev bakket op af den enestående præsentation tidligere på ugen i Tivoli.

Fredag kom kulminationen, og efter etapen var de en oplevelse, som Kasper Asgreen ser tilbage på med glæde.

– De var et fantastisk publikum, og man blev båret hele vejen. Det hjalp mig meget. Jeg kan mærke slaget på mit knæ lidt, men med opbakningen mærkede jeg det ikke så meget, siger Asgreen.

Lige siden det blev offentliggjort, at enkelstarten skulle køres i København har Kasper Asgreen har den for øje, men med et styrt blev ambitionsniveauet sænket. Derfor endte de med en 43. plads 48 sekunder efter holdkammeraten Yves Lampaert.

– Jeg har arbeidet frem mod det i halvandet år, og jeg er ærgerlig over jeg ikke kørte med den form jeg håbede på. Jeg er bare glad for at være her, konstaterer Asgreen.

På trods af omstændighederne, der gjorde Algreen ikke kunne folde sig ud, mener han til gengæld København stod skarpt, da rytterne undervejs var forbi blandt andet Den Lille Havfrue, Amalienborg Slotsplads og Dronning Louises Bro.

– Det er super fedt, og jeg er glad for det. Vi viser noget af det bedste i København og det er fedt show, der var her, slutter han.

Der venter yderligere to etaper i Danmark inden, at det tre ugers lange etaper løb fortsætter i Frankrig. Lørdag går turen fra Roskilde til Nyborg, mens det søndag gælder en tur fra Vejle til Sønderborg.