Af: Tommy Rachlitz Nielsen, Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, Ternevej 1, 7000 Fredericia

Siden Bjerregaards fald, har byrådsmedlemmer stået i kø for at love os åbenhed og gennemsigtighed. Især Socialdemokraterne og Venstre har travlt med løfterne, men det kniber alvorligt med at sætte handling bag de flotte ord. Samarbejdet om lukkethed fortsætter.

Helt tilbage til krisen i Fredericia Teater, som jo desværre endte med teatrets konkurs, har først Jacob Bjerregaard og siden resten at byrådet, med socialdemokraterne og venstre i spidsen, talt om åbenhed og gennemsigtighed i både byrådets og forvaltningens arbejde. Og hvad er det så blevet til?  Stort set ingenting, udover lidt symbolske tiltag uden effekt.

For at starte hvor det hele begyndte, så hørte vi aldrig noget fra bestyrelsen i Fredericia Teater. Selvom 2 af byrådets partier havde en repræsentant i bestyrelsen brillierede både Pernelle Jensen (V) og Ole Steen Hansen (S) med total tavshed. Siden har både V og S lovet os åbenhed, uden at sætte handling bag ordene.

Et andet sted, hvor lukketheden er fuldstændig, er vores havne-selskab ADP A/S. Også her er byrådet repræsenteret – endda med den til enhver tid siddende borgmester. Først var Jacob Bjerregaard (S) næstformand. Siden har nuværende borgmester Steen Wrist (S) bestredet posten som næstformand, mens Christian Jørgensen (V) har været medlem af bestyrelsen siden 17.11.2016.

Det er da underligt at ingen har følt behov for en uvildig undersøgelse af det faktum at Jacob Bjerregaards kone blev ansat i en chefstilling, mens han var næstformand. En ansættelse som alene er blevet blåstemplet af ADP´s egen direktør og ejeren af det rekrutteringsfirma som stod for ansættelsen! Hvis man vil udvise ansvarlig og tillidsfuld politik over for Fredericias borgere og erhvervsliv, så gør man op med al den lukkethed, der overhovedet er muligt. Har man blot lidt forståelse og respekt for åbenhed, så ville man i stedet sætte et øjeblikkeligt arbejde i gang med at give aktindsigt i alt det, man kan.

Når Steen Wrist (S) til TVSyd siger, at man ikke vil tillade aktindsigt og Christian Jørgensen (V) nu kommer med samme melding i Fredericia Dagblad, så står jeg tilbage med en frygt for om de har noget at skjule? Hvorfor er det, at journalister og borgere ikke må få aktindsigt i ADP? Hvad er det, der er foregået, som vi ikke må vide? For det har INTET med konkurrencehensyn at gøre. Enhver ved, at det er muligt at udelade informationer eller helt nægte aktindsigt, hvis det er af konkurrencemæssige hensyn. Udtalelserne er derfor kun udtryk for en fejlslagen politisk dømmekraft.

Det har ikke skortet på rygter, bl.a. om hvorvidt ADP A/S stopper langt flere penge i f.eks. vores kulturinstitutioner, end deres sponsoraftaler giver udtryk for. Den slags rygter løber jo netop pga. lukketheden. Ved at tillade aktindsigt kan vi komme disse og andre rygter til livs.

Der findes faktisk flere åbne end lukkede havne selskaber. Derfor skal jeg hermed opfordre byrådet til stoppe snakken og begynde at handle. En god start er at åbne for aktindsigt i ADP A/S. Dernæst er det vel på tide at Socialdemokratiet og Venstre kommer ud af skabet og fortæller hvad der rent faktisk skete (eller ikke skete) i bestyrelsen for Fredericia Teater op til konkursen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
22:18 - 15. maj 2021 22:18

Borgerne har krav på at vide, hvad der sker i kommunen, men med den lukkethed og uigennemsigtighed, som foregår overalt, kan man kun få den mistanke, at noget skal fejes ind under gulvtæppet, eller slet ikke kan tåle at se dagens lys. Tilliden til politikerne kan efterhånden være på et meget lille sted.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
09:53 - 16. maj 2021 09:53

Jeg er bange for, at socialdemokraterne har valgt borgmester efter, at de ikke selv bliver ramt. Det er ikke den bedste, men der er den nemmeste.

Karen Møberg
Karen Møberg
10:20 - 16. maj 2021 10:20

Mon dog ikke borgerne efterhånden vågner op og stiller krav, eller sover de blot videre med socialdemokraterne som deres kaptajn, så vil de med tiden få en brat opvågning.

Poul Rand
Poul Rand
16:23 - 16. maj 2021 16:23

ADP kan med lethed åbne for den kanal der giver indsigt i den pågældende ansættelse, for der har vel været et opslag og et ansættelsesudvalg / forløb? Med den store aktie FRC kommune har i ADP er der jo et flertal der kan presse dette igennem. Socialdemokratiet har måske noget at skjule ?? Christian Jørgensen (V) har aldrig ført blå politik. så ville han vide hvad åbenhed betyder, HUSK til nu, gentager til NU, har det socialdemokratisk cirkus kostet ca. 6 millioner og jeg mener oprydningen var budgetteret til 400.000 kr.

Hans Thomassen
Hans Thomassen
00:19 - 17. maj 2021 00:19
Svar til  Poul Rand

Nej byrådet budgetterede med kr. 200.000, så det er lidt af et fejlskud, vi nærmer os med raske skridt de 10 mill.med godtgørelser og ansættelser m.v.
og evt. uforudsete udgifter.??
I sin tid tror det var i 14 solgte man også Herslev skole for 85.000 på trods af at byrådet havde sat en mindstepris på kr. 1.800.000 – jeg tror de alle stemte for der var ikke en der løftede en finger.

Karen Møberg
Karen Møberg
21:44 - 17. maj 2021 21:44
Svar til  Hans Thomassen

Ingen af Fredericia Byråds politiker har turdet løfte en finger, da de uden tvivl ville blive sat på plads af den afgående Borgmester og frataget deres udvalgsposter, som vi tidligere har set, hvis de havde en anden mening end ham.