I forhold til de seneste fem år, dog undtaget rekordåret 2021, tegner 2022 sig til at blive et fint år på boligmarkedet. Årets to første uger har bud på mange handler, men markedet døjer stadig med et lavt udbud.

Hvis 2020 var et vildt år på boligmarkedet, og 2021 var exceptionelt vildt, så ser 2022 ud til at blive noget midt i mellem. De høje forventninger til i år skal ses i forhold til årets første to uger, som har budt på 3.015 bolighandler, mens der i 2020 blev handlet 1.692 boliger og i 2021 blev handlet 3.949 boliger i samme periode. Det viser tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Det høje salg i årets første to uger viser ifølge Estates administrerende direktør, Peter J. Mattsen, at boligmarkedet langt fra er gået på vinterpause.

– Tværtimod oplever vi en markant interesse fra køberne i vores godt 100 forretninger, og udfordringen ligger faktisk mere i at kunne tilbyde et tilpas stort udvalg til alle vores kunder, selvom der samlet set faktisk er kommet knap 500 flere boliger til salg, end der er blevet solgt, siger Peter J. Mattsen.

Udfordringen er ifølge Peter J. Mattsen det historisk lave udbud, som landet købere og ejendomsmæglere stadig døjer med efter et rekordår, hvor markedet er blevet støvsuget for boliger.

– Vi har jo i årevis vænnet os til et samlet og løbende udbud på omkring 60.000 boliger, og nu arbejder vi med et udbud på knap 37.000 boliger, og det er alt andet lige lavt, og det betyder, at mange ikke kan finde den bolig, der passer til deres behov, siger Peter J. Mattsen.

Han forventer og håber, at udbuddet vil komme til at stige igen i løbet af 2022.

– Forhåbentlig kan vi snart se en ende på Corona og nedlukningerne af samfundet. Snart bliver det forår, og hvis vi atter kan komme til at rejse og leve et mindre suspenderet liv, vil boligmarkedet sandsynligvis også normalisere sig hen ad vejen, siger Peter J. Mattsen.